Desert prajitura rapida cu iaurt si banane

de laura_n in Prajituri, 18 Oct 2015 | 62194 vizualizari

 

Uneori cele mai savuroase deserturi ies din ingrediente putine, usoare si fara a necesita coacere. Cazul de fata o dovedeste! Nu vin cu aceasta reteta ca fiind nemaivazuta, ci vin cu ea ca sa vedeti ce puteti face cu cateva ingredinte si in cat timp. Recunosc, nu a fost o prajitura mare, insa s-a dovedit a fi mult prea mica pentru apetitul teroristilor si, de ce sa nu recunosc, si pentru al meu :)))) Este foarte cremoasa, pufoasa, iar gustul de visine se contopeste cu gustul cremei fine. Cateva piscoturi, iaurt, zeama de compot, niste banane coapte, putina cacao si gata desertul.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu iaurt grecesc (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 50 gr zahar pudra
  • 1/2 pliculet gelatina (5 gr)
  • 2 banane
  • piscoturi din comert
  • zeama compot visine
  • ornamente ciocolata
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu iaurt si banane:

Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata.

Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat ornamente de ciocolata...cum altfel ?:))) Am pregatit o forma de copt, am asezat folie alimentara, am aranjat-o frumos in interior.

Am insiropat cateva piscoturi cu zeama de compot de visine. Am turnat jumatate din crema, am asezat pe mijloc doua banane intregi, evident curatate. Am turnat restul de crema. Am asezat deasupra cateva piscoturi, am insiropat. Am pus la frigider pana seara.

Am scos din forma prajitura, am pudrat cu putina cacao.

Am savurat o felie. Am...nu am regrete :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu iaurt si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

delia64 1

05.04.2016, 23:24

marcela1979 1

21.04.2016, 15:10

LiviaSavu 1

25.01.2019, 01:58

se pune un strat de pișcoturi jos și unul sus nu? mulțumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane